Op de ochtend van de aankomst van de goedheiligman deze heerlijke spijsbroodjes op de grillbillbbq gemaakt. Het broodje is gevuld met amandelspijs aangemaakt met de zest van “appeltjes van oranje” en pepernotencrumble. En strooit dan wat lekkers in één of andere hoek……
INGREDIËNTEN:
6 plakjes roomboterbladerdeeg
200 gram amandelspijs
1 sinaasappel
1/2 ei losgeklopt
1/2 tl kaneel
50 gram pepernoten
12 schuimfiguurtjes
suiker
extra benodigdheden:
pizzasteen
siliconen bakkwast
plastic folie
deegroller
rasp
BEREIDEN:
Verkruimel tussen 2 velletjes plastic de pepernoten (niet al te grof maar ook geen gruis).
Roer met een vork het halve ei en de kaneel door de amandelspijs.
Voeg de pepernoten crumble toe en meng tot een homogene massa.
Haal de bladerdeeg uit de vriezer en snijd deze door de lengte doormidden.
Draai egale pilletjes van de amandelspijs van ongeveer 20 gram, en leg deze op je bladerdeeg.
Maak met behulp van je bakkwast het randje van de bladerdeeg nat en vouw het deeg voorzichtig rond de amandelspijs.
Steek de Bbq aan, en zorg voor een indirecte opstelling. Laat de temperatuur klimmen tot 220 graden. Let op!!! Leg je pizzasteen direct op het rooster zodat deze rustig kan meewarmen.
Bestrijk je broodjes aan de bovenkant met wat water en strooi er suiker over.
Bak de broodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Leg direct als de broodjes klaar zijn het schuimfiguurtje erop zodat deze vast gaat smelten door de warmte.
Heerlijk bij een kop warme chocolademelk.
Comments