ROADKILL CHERRY-CHICKEN
- Jan Oosterbroek
- 11 minuten geleden
- 2 minuten om te lezen

De roadkill chicken is naast de beercan chicken ook een heel bekend BBQ-recept. Ook wel spatchcock chicken genoemd.
Bij dit recept haal je de ruggengraat weg en spuit je de kip vervolgens in met een mooi kersen biertje. Aan het einde smeren we er nog een fantastische Glaze op van kersen en hot Honey.
INGREDIËNTEN:

1 hele kip
Rub, Cherry Crush van Angus&Oink
100 gram roomboter
1 flesje Lindemans kriek
Hot Honey NoRubbish
1 pot kersen op sap
Gietijzeren pannetje
Marinade injector
Wildschaar
Siliconen bakkwast
Kerntemperatuur meter
Chunck kersenhout
BEREIDEN:
Steek de barbecue aan en zorg voor een indirecte opstelling met een rvs rooster. Laat de temperatuur opkomen tot ongeveer 180°C.
Begin met het uitsnijden van de ruggengraat van de kip, dit doe je met een wildschaar, en vouw de kip vervolgens open.

Injecteer de kip met een lekker kersenbier, wij gebruiken hiervoor de ,maar elk biertje doet het goed bij kip. .
Op deze manier droogt je kip minder snel uit.

Zet een gietijzeren skillet in de bbq en laat de roomboter zachtjes smelten. Strijk de kip in met gesmolten roomboter, zowel aan de boven- als onderkant, en breng vervolgens de rub van aan op het vel en onderkant.

Leg de kip de BBQ op de manier zoals jij hem op je bord wilt hebben.
Steek een kerntemperatuur meter in het dikste deel van de kip.

Gooi een chunck kersenhout tussen de gloeiende kolen, en gaar de kip indirect op een temperatuur van ongeveer 180°C gedurende ongeveer één uur, tot de kern een temperatuur van 80°C bereikt.

Doe ondertussen de kersen en een goede squize hot Honey in de gietijzeren pan en laat dit tot minimaal de helft inkoken tot een mooie glaze.
Kwast op het laatst de kip in met deze glaze en laat nog 5 à 10 minuten op de bbq lekker sticky worden.

Serveer met gebakken aardappeltjes of patat.
Comments