Een “kick ass” broodje gegrilde kippendij, met een ogenschijnlijke female touch. Maar, vergis je niet. Door toevoeging van No Rubbish Pink Devil, het bittere van gegrilde grapefruit en homemade pickles van rode ui, een broodje “not for wimps”.
INGREDIËNTEN:
4 kippendijen
1 bol knoflook
Knoflook/peper olie
Rub Pink Devil No Rubbish
Bbq saus Pink Revenge No Rubbish
Roze grapefruit
Geraspte kaas
Gerookt spek plakken
Focaccia brood
Bloemen van Verbena
Bloedzuring
Voor de home made pickles:
4 rode uien
Witte wijnazijn
Kristalsuiker
Water
Verse tijm
5 jeneverbessen
2 laurierblad
Aluminium folie
Beuken rooksnippers
BEREIDEN:
1 dag van tevoren:
Snijd de rode uien aan dunne ringen.
Doe azijn, water en suiker in gelijke delen in een pan en breng dit aan de kook.
Voeg ondertussen de jeneverbessen, laurier en tijm toe.
Zorg dat de suiker is opgelost, en giet alles over de gesneden uien.
Laat afkoelen, en zet het in de koelkast om morgen van te genieten.
Marineer de kippendijen met de Pink Devil rub en een scheut knoflook/peper olie. Laat alles minimaal 2 uur marineren.
Steek de barbecue aan, en zorg voor een indirecte opstelling van 200 graden.
Snijd de bovenkant van de bol knoflook, leg deze op de aluminiumfolie, en giet hem vol met de knoflook/peper olie.
Vouw de folie dicht en leg de bol knoflook 40 minuten op de Bbq. Bak ondertussen het gerookte spek, snijd de grapefruit aan dikke plakken, en gril deze ook tot de buitenzijde mooi gekaramelliseerd is.
Gril de kippendijen rustig, en voeg wat rookhout toe. Zorg voor een kerntemperatuur van 72 graden.
Bak de focaccia af volgens de instructie en laat deze iets afkoelen.
Snijd de bovenkant van de focaccia. Druk de gaar geworden knoflook tenen uit de schil, en snijd deze fijn.
Besmeer de focaccia met de knoflook, en beleg daarna met de ingelegde rode ui.
Snijd de kippendijen aan reepjes en leg deze op het brood.
Doe als laatste de geraspte kaas op de focaccia en leg het brood ongeveer 10 minuten op de Bbq om de kaas te laten smelten.
Haal, als de kaas is gesmolten de focaccia van de barbecue, top af met de Pink Revenge Bbq saus. Garneer alles af met gerookt spek, grapefruit, bloedzuring blaadjes en bloemetjes van Verbena.
Serveer er een mooi biertje bij.
Commentaires