Ik ben een enorme liefhebber van Mexicaans eten. Taco’s zijn hierbij favoriet. De smaak combinatie van de pittige pepers, mais en gesmolten kaas vind ik werkelijk geweldig.
Deze keer kalfs spareribs “beercan style” met deze Mexicaanse smaken bereid op de Grill Bill kamado. Super combinatie van Mexicaans eten en Hollands kalfsvlees.
INGREDIENTEN:
2 kalfs spareribs
sparerib kruidenmix (van Beekum)
5 el smokey bbq saus (van Beekum)
2 el Taco saus
2 el red jalapeño pepers
1 blikje mais
2 tenen knoflook
1 el Sriracha saus
tortilla chips
geraspte kaas
2 blikken bier
4 plakken rookspek
olijfolie
skillet
slagerstouw
aluminium folie
kersen hout
BEREIDEN:
Maak de kalfs spareribs schoon door ze ontdoen van overtollig vet en het harde vlies aan de rib zijde.
Snij de knoflook fijn, en smeer de spareribs in met olijfolie en de knoflook.
Kruid deze hierna met de spareribs kruidenmix, of je favoriete rub.
Vouw de spareribs rond het bierblik, en zet dit vast met een slagerstouw.
Vul je barbecue met kolen en zorg voor een indirecte zone of leg je plate setter in de bbq. Zorg voor een temperatuur van 120 graden en voeg een stuk kersenhout toe.
Zet de beercan spareribs indirect in de barbecue, en rook deze op 120 graden gedurende 2 uur.
Doe de Bbq saus, taco saus, sriracha en een flinke scheut bier in een pannetje. Kook dit in tot stroop dikte, en kwast de buitenzijde van de ribben in.
Pak de ribben na 2 uur in in aluminiumfoli, en gaar deze tot een kern van 82 graden.
Verwarm de mais en Jalapeño pepers in een pannetje.
Zet de ribben in een skillet, en haal het bierblik eruit (Touw laten zitten)
Vul de spareribs met de mais, en top deze af met de geraspte kaas.
Gril ondertussen op de bbq het spek, en laat de kaas smelten.
Leg het spek op de ribben, en voeg nog een klein beetje kaas toe. Strooi de Tortilla chips er omheen en laat nog even 5 minuten doorwarmen en smelten.
Heerlijk met een Corona of Tequilla biertje.
Comentarios