De vriezer eens leeggehaald, kom je nog een zakje ingevroren pulled pork tegen (Zie recept in recentere post). Dit als basis genomen voor een variant op de klassieke meatloaf.
Ingrediënten:
500 gram Pulled Pork
500 gram Runder gehakt
Sweet&Spicy rub Wild Woodpecker
1 ei
1 rode peper
bosje krulpeterselie
300 gram gesneden ontbijtspek
Blues Hog Original Bbq saus
Olijfolie
extra benodigdheden:
Cakeblik 24cm
Bereiden:
Snij de rode peper in fijne ringen en meng dit samen met het ei en de kruiden. Zorg dat de kruidensmaak goed genoeg is voor het gehakt, je pulled pork is immers al gekruid.....
Meng de pulled pork door het gehakt. Snij de peterselie fijn en meng dit als laatste mee. Zet het geheel koud weg.
Smeer een dunne laag olijfolie in het cakeblik en drapeer het spek netjes in de vorm. Laat de overgebleven stukken over de rand hangen.
Vul het blik af met het gehakt en PP mengsel en vouw het spek over de bovenkant. Druk alles goed aan om te zorgen dat er geen lucht in zit.
Maak de Bbq aan met een temperatuur van 160graden indirect en laat de cake garen tot een kerntemperatuur van 70 graden. Gebruik eventueel wat rookhout voor extra smaak.
Keer de cake om op een bakplaat/alufolie en smeer alles royaal in met de Bbq-saus.
Gril de cake af op 250 graden.
Heerlijk met een mooie frisse coleslaw en patat.
Commenti