Ingrediënten
500 gram kipdijen filet
Rub (this is IT) southern Dutch Bbq
3 tenen knoflook
1 tl olijfolie
1 mango
1/2 rode peper
1/2 tl chilivlokken
3 el olijfolie
150 ml mayonnaise
2 el kwark
1 teen knoflook
1/2 rode ui
Grof zeezout
Vers gemalen peper
Zachte witten bollen
Stalen of bamboe spiesen
Bak kwast
Bereiden:
Snijd de kippendijen aan flinke stukken (5 uit 1 dij), en kruid deze met de olijfolie fijngehakte knoflook en de rub(naar smaak)
Rijg deze vervolgens aan je spies en rooster ze tot een kern van 70 graden C.
Snij de mango aan dikke repen. Snij de peper heel fijn en meng deze samen met de chilivlokken door de olijfolie.
Bestrijk je mango met de chili-olie en gril deze kort.
Meng de mayonaise en de kwark. Snijd de ui zeer fijn en meng deze erdoor. Snijd vervolgens de knoflook zeer fijn en verpulp deze met behulp van wat grof zeezout op je snijplank.
Roer dit ook door je mayo, en maak op smaak met wat peper.
Gril een doorgesneden broodje direct boven het vuur.
Besmeer dit met de knoflook mayonaise. Leg de spies hierop, en garneer af met de gegrilde mango.
Comments