top of page
Foto van schrijverJan Oosterbroek

COLD SMOKED EGGS



Eens wat anders proberen dan de standaard gevulde eieren. Als bbq foodblogger uit Barneveld moet je ook eens expirimenteren met eieren van de Q. Deze versie is gerookt en gevuld met een mousse van gerookt spek. Prachtig voor bij het haardvuur met een mooi zwaar triple of stout bier. šŸ„š


Ingrediƫnten:

8 eieren

100 gram rookspek

4 el mayonaise

2 tl Franse mosterd

1/2 tl gerookt paprikapoeder

scheutje tabasco

zwarte peper


Bereiding:


Leg het spek op bakpapier en bak het gedurende 20 minuten krokant droog in de oven op 200 graden C.

Kook ondertussen de eieren flink hard (8 minuten) en laat ze schrikken in koud water.

Als ze goed zijn afgekoeld pellen en met een coldsmoke generator 30-40 minuten roken. Ik heb de championship blend van smokey bandit hiervoor gebruikt.





Snijd het spek superfijn en meng dit met de overige ingrediƫnten.




Snijd de eieren door de helft en haal de dooier eruit en meng deze met de rookspekmousse.

Vul de eieren en laat ze een half uur opstijven in de koelkast.

Eventueel afgarneren met tijm en gerookt paprikapoeder.





28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page